Vingården
Då var det dags för första middagen på vingården. Detta är en liten vingård på den mindre kända sidan av vinregionen Piemonte i Italien. Vi anlände i eftermiddags och har hunnit installera oss. Det känns som om man har åkt in i en dokumentär om Italien och dess vinproduktion. Hela familjen är hemma och pratar vin, dofterna, tystnaden, fåglarna och ljudet av någon lantbruksmaskin som sliter på avstånd. Solen, värmen och alla dessa elaka myggor.vingård |
Piemonte |
Självklart, kunde jag inte hålla min nyfikenhet borta från aktiviteter som pågick i köket och den vägen fick jag hjälpa till med matlagningen och ett glas vin i gengäld. Färsk nyplockad basilika som odlades i grönsakslandet, en rejäl bit parmesan, äkta jungfruolja från granngården och lite pinjenötter. Allt åkte in i en mortel och några minuter senare var peston klar och ingen kunde vara gladare än jag.
Pesto |
Här kommer ett pestorecept från GialloZafferano.
Ingredienser
25 g basilikablad
35 g riven Parmesan
8g Pinjenötter
5 dl jungfruolja
1/2 vitlöksklyfta
salt
Mortla vitlök och salt fröst, Fortsätt med Basilika därefter pinjenötter. när allt Häll i olivolja och blanda väl.
Kommentarer