Svamprisotto - söndagsmiddag

Då var det dags för en enkel söndagsmiddag. Det blev svamprisotto, risotto ai funghi. Enkel, trevlig och fantastiskt god. Receptet kommer från Gialloz afferano(https://ricette.giallozafferano.it/Risotto-ai-funghi.html).

risotto, parmesan, tallrik, basilika

Ingredienser

Risottoris 240 g
Honungsvamp 200 g
Champinjoner 200 g
lök ½ st
Smör  80 g
Parmesan 60 g
Hackad persilja 1 msk
Vitvin 5 dl
Vatten 1l
Salt, peppar
Olivolja till stekning

Tillagning

Rensa och hacka svampen och låt de stå i vatten ca 30 minuter. Hacka och steka löken i lite olivolja. Häll i risen och stek lite och därefter häll i svampen (spara vattnet). Efter ett par miuter häll i lite av svampvattnet och rör om. Fortsatt tills du har använt allt vatten. Nu kan du lägga i smör och vitvin under omrörning. Hacka persilja, ta bort panna från värme och häll i persiljan.



risotto, parmesan, tallrik, basilika

risotto, parmesan, tallrik, basilika

risotto, parmesan, tallrik, basilika

risotto, parmesan, tallrik, basilika


Kommentarer