Då var det dags för en middag på
Flädie mat och vingård. Flädie är ett av mina favoritställen. De har en trevlig konferensanläggning, Bed & Breakfast, trevliga vinprovningar och god mat. Maten är väldigt prisvärd och välkomponerad. Även om rätterna ser ut att vara enkla, både på pappret och tallriken, men det finns små detaljer som gör de till en upplevelse (Se tidigare inlägg om
Flädie mat och vingård.).
Kvällens meny
Middagen började med en aptitretare gjord på löjrom, dill och gräddfil. Väldigt enkel men otroligt god. Sedan fick vi välja mellan bakad röding och ankbröst till en trerätters middag. Till rödingen serverades potatisbakelse, morotstimbal, vitvinssås och saltbakad rotselleri.
 |
dill, gräddfil och löjrom |
Förrätt
Till förrätt blev det rimmad kolja, bisque på blåmusslor, hummeraioli och picklad gulbeta. Koljan var superfin och funkade otroligt bra till gulbetan. Bisquen var väldigt god och mild och tillsammans med den fantastiska hummeraiolin som bröt av på ett otroligt fint sätt. Det enda som hade kunnat bli bättre var den ljumma såsen som var varken varm eller kall. Jag hade velat ha lite varmare sås.
 |
Förrätt: Rimmad kolja, bisque på blåmusslor, hummeraioli och picklad gulbeta, tallrik |
Huvudrätt
Det blev chilirökt ankbröst med äppelpuré, potatisbakelse, morotstimbal och rökt sidfläsk till huvudrätt. Ankbrösten var otroligt mör och god. Den funkade utmärkt till sidfläsket och äppelpurén.
 |
Huvudrätt: chilirökt ankbröst med äppelpuré, potatisbakelse, morotstimbal, rökt sidfläsk, tallrik |
Efterrätt
Till efterrätt blev det chokladfondant med vaniljcrème, passionsfruktsglass, honungsrostad havre och saltad kolasås.
Kvällens dricker
Jag tog en Flädie GT innan maten. Den är gjord på Gin från Hven, gårdens egna limoncello, tonic från
Skånska Spritfabriken. Det fanns även kapris i drinken som var genialiskt bra.
Till förrätten var ett glas
Ebba Sommar Rosé gjord på Solaris på menyn. Det blev ett glas
Lepores Barrique från 2015 till huvudrätten. Detta var otroligt godare än vad jag hittills har druckit. Båda vinerna var från gården.
Till efterrätteten serverades
Raisignac från Jean-Luc Pasquet. Den var en otroligt god mousserande historia som funkade väldigt bra till efterrätten. Jag tog ett glas
late harvest från vingården .
 |
Raisignac från Jean-Luc Pasquet |
Se andra inlägg om
Flädie mat och vingård.
Se även följande Instagram-inlägg :
matorgasm på
instagram.
Kommentarer