Middag på Flädie mat och vingård

Då var det dags för en middag på Flädie mat och vingård. Flädie är ett av mina favoritställen. De har en trevlig konferensanläggning, Bed & Breakfast, trevliga vinprovningar och god mat. Maten är väldigt prisvärd och välkomponerad. Även om rätterna ser ut att vara enkla, både på pappret och tallriken, men det finns små detaljer som gör de till en upplevelse (Se tidigare inlägg om Flädie mat och vingård.).

Bord, bestick

Kvällens meny

Middagen började med en aptitretare gjord på löjrom, dill och gräddfil. Väldigt enkel men otroligt god. Sedan fick vi välja mellan bakad röding och ankbröst till en trerätters middag. Till rödingen serverades potatisbakelse, morotstimbal, vitvinssås och saltbakad rotselleri.

Kvällens meny

dill, gräddfil och löjrom
dill, gräddfil och löjrom

Förrätt 

Till förrätt blev det rimmad kolja, bisque på blåmusslor, hummeraioli och picklad gulbeta. Koljan var superfin och funkade otroligt bra till gulbetan. Bisquen var väldigt god och mild och tillsammans med den fantastiska hummeraiolin som bröt av på ett otroligt fint sätt. Det enda som hade kunnat bli bättre var den ljumma såsen som var varken varm eller kall. Jag hade velat ha lite varmare sås.

Förrätt: Rimmad kolja, bisque på blåmusslor, hummeraioli och picklad gulbeta, tallrik

Rimmad kolja, bisque på blåmusslor, hummeraioli och picklad gulbeta, tallrik

Rimmad kolja, bisque på blåmusslor, hummeraioli och picklad gulbeta, tallrik

Rimmad kolja, bisque på blåmusslor, hummeraioli och picklad gulbeta, tallrik

Huvudrätt 

Det blev chilirökt ankbröst med äppelpuré, potatisbakelse, morotstimbal och rökt sidfläsk till huvudrätt. Ankbrösten var otroligt mör och god. Den funkade utmärkt till sidfläsket och äppelpurén.
Chilirökt ankbröst med äppelpuré, potatisbakelse, morotstimbal, rökt sidfläsk, tallrik
Huvudrätt: chilirökt ankbröst med äppelpuré, potatisbakelse, morotstimbal, rökt sidfläsk, tallrik

Chilirökt ankbröst med äppelpuré, potatisbakelse, morotstimbal, rökt sidfläsk, tallrik

Chilirökt ankbröst med äppelpuré, potatisbakelse, morotstimbal, rökt sidfläsk, tallrik

Efterrätt

Till efterrätt blev det chokladfondant med vaniljcrème, passionsfruktsglass, honungsrostad havre och saltad kolasås.
Chokladfondant med vaniljcrème, passionsfruktsglass, honungsrostad havre och saltad kolasås, tallrik



Chokladfondant med vaniljcrème, passionsfruktsglass, honungsrostad havre och saltad kolasås, tallrik

Kvällens dricker

Jag tog en Flädie GT innan maten. Den är gjord på Gin från Hven, gårdens egna limoncello, tonic från Skånska Spritfabriken. Det fanns även kapris i drinken som var genialiskt bra.

Till förrätten var ett glas Ebba Sommar Rosé gjord på Solaris på menyn. Det blev ett glas Lepores Barrique  från 2015 till huvudrätten. Detta var otroligt godare än vad jag hittills har druckit. Båda vinerna var från gården.

Till efterrätteten serverades Raisignac från Jean-Luc Pasquet. Den var en otroligt god mousserande historia som funkade väldigt bra till efterrätten. Jag tog ett glas late harvest från vingården .

Raisignac från Jean-Luc Pasquet.
Raisignac från Jean-Luc Pasquet
Se andra inlägg om Flädie mat och vingård.
Se även följande Instagram-inlägg : matorgasm på instagram.


Kommentarer