Pasta alla Norma Recept

Denna fantastiska specialitet från Sicilien gjordes som en kulinarisk hyllning till ett musikstycke av den berömda kompositören Vincenzo Bellini, Norma (se giallozafferano,).

Tallrik, pasta, pastasås
Pasta alla Norma

Ingredienser (4 personer)

320 g pasta ("Sedani rigati" eller "mezze maniche")
500 g auberginer
2 vitlöksklyftor
10 g färsk basilika
200 g Ricotta Salata
Extra jungfruolivolja
850 g tomater
sal och peppar


Pasta alla Norma, Via Napoli (Malmö)

Gör så här

Skär auberginerna i skivor (2-3 mm). Salta skivorna och låt saften rinna av i en halvtimme. Värm upp olja till 170 grader och fritera auberginerna lite i taget. Låt auberginerna vila på kökspapper.

Värm upp olivoljan i en hög panna och lägg i vitlöksklyftorna. Dela varje tomat i fyra klyftor och häll i pannan. Låt de koka på låg värme under lock.

Efter ca 20 minuter häll tomaterna i en grönsakskvarn (eller passera genom en sil). Häll lite olivolja, lite salt och tomatsåsen i stekpannan och låt dem koka ytterligare 10-15 min.

Koka pastan enligt instruktionerna och spara lite av pastavattnet. Häll i pastan och lite av pastavattnet i tomatsåsen och blanda med såsen på låg värme. Häll i basilikabladen och auberginerna. Servera pastan med riven ricotta på toppen.


Video




Kommentarer