Canderli alla tirolese (knödel) - Recept

Canderli

Canederli som även är känd som Knödel är en traditionell maträtt för Alperna. Canederli serveras som första huvudrätt (primo piatto) och finns även i Tyskland, Slovakien, Polen och Österrike.

Knödel, sås, grönsaker, tallrik
Canderli alla tirolese 



Här kommer ett recept från GialloZafferano.

Ingredienser

250 g torrt bröd (alt. skorpa)
50 g hackad gul lök
250 g latte
1 msk hackad gräslök
150 g rökt sidfläsk (Speck)
2 st ägg
10 g smör
1 l Köttbuljong
Persilja
Peppar
Canderli, knödel, sås, tallrik
Canderli


Gör så här

Häll köttbuljong i en stor kastrull. Sätt kastrullen på medelhög värme.
Finhacka lök. Hacka sidfläsket i 3 x 3 mm-tjocka bitar.
Sätt en stekpanna på medelvärme och smält smöret. Häll i det hackade sidfläsket och löken. Stek på medelvärde tills löken blir gyllene. Ta bort stekpannan från värme.
Hacka gräslök och persilja. Hacka brödet i 0,5 cm-tjocka skivor. Häll dessa i en bunke.
Häll i löken, sidfläsket, gräslöken, mjölken, brödet, och persiljan i en bunke och blanda väl. Forma bollar i ca 5-meters diameter.
Släpp bollarna försiktigt i buljongen. Låt de koka i 15 minuter på medelvärme.



Kommentarer