Spaghetti alla Carbonara

Bologna

En av mina fritidssysslor som räddar humöret dessa märkliga dagar, är att drömma tillbaka till minnena från de härliga resor och upplevelser jag har haft. Sommaren 2018 när jag var i Bologna provade jag en äkta Spaghetti Carbonara för första gången. Den var långt ifrån de jag tidigare hade ätit. Det var en hemmagjord Carbonara med lite vitt vin hemma hos en snäll dam som hyrde ut sin gästlägenhet till mig. Hon frågade om jag hade ätit och en kvar senare hade hon ställt fram ett glas vin och en tallrik med Carbonara. Jag bad henne om receptet några dagar senare och sedan fick en bit parmesan och receptet utskrivet på en A4-papper.

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla carbonara, blev till när man skulle laga mat till amerikanska trupper stationerade i Italien som hade med sig ägg och bacon.


Ingredienser (för fyra personer)

400 g spaghetti
150 g rökt pancetta i bitar
150 gr riven parmesan
salt och svartpeppar
4 ägg
1 matsked extra jungfruolivolja
a4-papper, parmesan, recept

Hur gör man

Koka vatten i en rymlig kastrull/gryta för att koka pasta
Häll i olivolja i en stekpanna och stek pancettan.
Vispa ägg, parmesan till en krämig blandning i en stor bunke där spaghetti kan få plats.
Låt pancettan svalna och häll i den i bunkten. Salta och peppra blandningen.
Koka pastan enligt hänvisningarna. Häll ut vattnet och blanda pastan med blandningen i bunken.

Kommentarer