Här om dagen "snubblade" jag på ett recept som påminde mig om sommaren 2018 då vi bodde och njöt av fantastisk mat och vin på en vingård i Piemonte under en hel vecka. Denna pasta var bland de rätter som vi provade där (se tidigare inlägg om det )
.
400 g gröna bönor
500 g Passerade tomater
35 g Schalottenlök
30 g extra jungfruolja
Salt och svart peppar
Koka upp vatten med lite salt i en stor gryta och koka bönorna 2-3 minuter. Lägg i pastan i kastrullen och koka enligt anvisningar på förpackningen. Vänd ner pastan och bönorna i stekpannan.
.
Ingredienser
400 g Pasta (Bucatini)400 g gröna bönor
500 g Passerade tomater
35 g Schalottenlök
30 g extra jungfruolja
Salt och svart peppar
Gör så här
Finhacka schalottenlök. Stek i en stekpanna med lite av olivoljan. Häll i passerade tomater och låt sjuda på låg värme 10-15 minuter. Under tiden skölj bönorna och ta bort båda ändor på dem.Koka upp vatten med lite salt i en stor gryta och koka bönorna 2-3 minuter. Lägg i pastan i kastrullen och koka enligt anvisningar på förpackningen. Vänd ner pastan och bönorna i stekpannan.
Kommentarer