Bakgrund
Det finns en hel del enkla pastarätter som är enkla men väldigt smakrika, t ex, Fettuccine Alfredo, Spaghetti alla Nerano, pasta arrabbiata och Puttanesca. Denna rätt har skapats av Rangio Fellone under 50-talet och namnet kommer ifrån att han improviserade en snabb och enkel rätt med allt som var kvar i köket.Pasta alla Puttanesca |
Ingredienser
320 g spaghetti10 g Kapris
25 g Sardeller
3 vitlöksklyftor
Olivolja
800 tomater (skalade)
persilja
100 g urkärnade oliver
2 st torkad chili
Ingredienser |
Så gör man
Koka vatten i en pastakastrull. Skölj kapris och låt vattnet rinna av. Hacka oliver och persilja. Värm upp olja i en stekpanna och stek sardeller, vitlöksklyftor och chili några minuter. Häll i kapris och tomater och stek några miunter till. Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen. Ta ut vitlöksklyftor och häll i oliverna. Vänd ner den färdigkokta pastan i stekpannan och blanda med såsen. Servera med lite hackad persilja.Spaghetti |
Kommentarer