Spaghetti alla Puttanesca

Bakgrund

Det finns en hel del enkla pastarätter som är enkla men väldigt smakrika, t ex, Fettuccine Alfredo, Spaghetti alla Nerano, pasta arrabbiata och Puttanesca. Denna rätt har skapats av Rangio Fellone under 50-talet och namnet kommer ifrån att han improviserade en snabb och enkel rätt med allt som var kvar i köket.
pasta, tallrik
Pasta alla Puttanesca

Ingredienser 

320 g spaghetti
10 g Kapris
25 g Sardeller
3 vitlöksklyftor
Olivolja
800 tomater (skalade)
persilja
100 g urkärnade oliver
2 st torkad chili


olivolja, oliver, kapris, chili, tomater, pasta
Ingredienser

Så gör man 

Koka vatten i en pastakastrull. Skölj kapris och låt vattnet rinna av. Hacka oliver och persilja. Värm upp olja i en stekpanna och stek sardeller, vitlöksklyftor och chili några minuter. Häll i kapris och tomater och stek några miunter till. Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen. Ta ut vitlöksklyftor och häll i oliverna. Vänd ner den färdigkokta pastan i stekpannan och blanda med såsen. Servera med lite hackad persilja.
Stekpanna, oliver, chili, sardeller


Spaghetti




Kommentarer