Pasta med valnötter - Recept

Pasta med valnötter är en av de traditionella rätter som finns i det italienska köket. Denna rätt är både snabb, enkel och smakrik.  Den kan passa perfekt som en vardagsmiddag till familjen eller som en enkel spontanlunch med vännerna. Här kommer ett recept från GialloZafferano.

Pasta valnötter parmesan mirjam skål
Pasta med valnötter


Ingredienser

Valnötskärnor 160 g x2
Spaghetti 320 g x2
Pinjenötter 20 g x2
Standardmjölk 160 g x2
Extra virgin olivolja
Vitlök 1 klyfta
Parmesanost 20 g
Tort bröd 30 g
Mejram, salt och peppar

Pasta valnötter parmesan mirjam skål
Ingredienser

Så gör du 

Koka upp vatten i en kastrull. Låt valnötskärnorna ligga 5 minuter i kokande vatten. Detta gör att den beska hinnan över valnötterna börjar lossna. under tiden, lägg brödet i en skål och häll mjölken över det. Låt den stå så att brödet dra mjölken till sig. Ta ut valnötterna och lägg dem på en kökshandduk. Massera valnötterna lite så att hinnan lossnar från valnötterna.

Koka upp vatten i en pastakastrull. Koka pastan enligt instruktionerna. Under tiden,
blanda brödet, valnötterna, pinjenötter olivolja parmesanost och mejram i en matberedare. Sätt en stekpanna på medelvärme. Häll blandningen i stekpannan och blanda med lite av pastavattnet. Rör om till en krämig sås.

Vänd om den kokta pastan i såsen och blanda väl. Servera med lite parmesanost och Mejram.


Kommentarer