Pasta med Zucchini och mynta

Idag var det dags att prova ett nytt recept från kokboken Sicilia La cucina di casa Planeta. Boken innehåller familjerecept från Planeta, en av de stora vintillverkarna på ön. Jag fick syn på boken efter en fantastisk vinprovning på vingården och kunde inte låta bli.  Jag drömmer tillbaka, till juni 2019 och den fantastiska resa vi hade till Sicilien... vingården där vi provade fantastiska viner, tomater, pålägg och oliver som de odlade på gården och pratat om mat och vin i timmar.


Sicilia La cucina di casa Planeta
Denna pasta är väldigt enkel och har en karakteristisk smak. Man måste givetvis gilla mynta och om man gör det kan man slungas tillbaka till alla de smakupplevelser man har haft runt om medelhavet.

Pasta med Zucchini och mynta
Pasta med Zucchini och mynta


Ingredienser

400 g spaghetti
400 g zucchini
en kruka mynta
ett glas olivolja
Zucchini
Zucchini



Så gör man

Skär zucchini i jämntjocka skivor och steka i lite olivolja tills de får en brun färg. Lägg bitarna på en bit hushållspapper. Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet och häll ut resten. Blanda pastan med två matskedar olivolja från stekt zucchini och mynta.

Pasta Zucchini mynta tallrik
Pasta med Zucchini och mynta


Det finns varianter av detta recept där man använder kapris och pistagenötter, citroncest eller riven parmesanost men i den traditionella sorten används väldigt få ingredienser. 



vintips

Chardonnay Doc Menfi, Eruzione 1614 DOC Carricante DOC Sicilia

Kommentarer