Gnocchi med spenat och stracchino - Recept

Gniocchi-torsdag är en romersk tradition som ägnar en veckodag åt förberedelserna inför denna utsökta första rätt. Dessa potatisknoppar kan smaksättas med många goda såser, t ex ragù och pesto. 

Ingredienser

200 g Stracchino 

20 g / 3 msk Jungfruolja 

400 g Spenat

40 g / 0,4 dl Grädde 

Parmesanost

Svartpeppar



Så gör Du

Häll upp lite olja i en varm stekpanna. Häll i därefter spenaten och lägg på locket. Låt den sjuda på låg värme under 10 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Koka upp vatten i en pastakastrull. 

Ta ut spenaten och lägg den på en skärbräda. Låt spenaten svalna och därefter hacka spenaten i mindre bitar. 

Häll i gärdden i stekpannan och därefter smula ner stracchino i den. Rör om över medelvärme tills osten smälter. Lägg i spenaten och blanda väl.

Häll i Gniocchi i pastakastrullen. Efter ett par minuter ta ut gniocchi och lägg de i stekpannan. Blanda väl och servera med lite parmesan. 





Kommentarer