Gniocchi-torsdag är en romersk tradition som ägnar en veckodag åt förberedelserna inför denna utsökta första rätt. Dessa potatisknoppar kan smaksättas med många goda såser, t ex ragù och pesto.
Ingredienser
200 g Stracchino
20 g / 3 msk Jungfruolja
400 g Spenat
40 g / 0,4 dl Grädde
Parmesanost
Svartpeppar
Så gör Du
Häll upp lite olja i en varm stekpanna. Häll i därefter spenaten och lägg på locket. Låt den sjuda på låg värme under 10 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Koka upp vatten i en pastakastrull.
Ta ut spenaten och lägg den på en skärbräda. Låt spenaten svalna och därefter hacka spenaten i mindre bitar.
Häll i gärdden i stekpannan och därefter smula ner stracchino i den. Rör om över medelvärme tills osten smälter. Lägg i spenaten och blanda väl.
Häll i Gniocchi i pastakastrullen. Efter ett par minuter ta ut gniocchi och lägg de i stekpannan. Blanda väl och servera med lite parmesan.
Kommentarer