Pumparisotto - Recept

Risotto alla zucca

Pumparisotto (risotto alla zucca) är en av specialiteterna i det italienska köket. Denna rätt med all sin enkelhet, innehåller fantastiska och unika färger och smaker. Risotton fungerar utmärkt både som lunch, middag, till fest och vardag och perfekt till Halloween. (Här kommer ett recept från Giallozafferano.it)

Pumparisotto

Ingredienser

320 g Risottoris (Carnaroli)

100 g rödlök

80 g Parmesanost

50 g smör 

1,5 l grönsaksbuljong

60 g vitt vin

20 g olivolja

salt, svart peppar

Ingredienser


Så gör Du

Ta ut kärnhuset på pumpans och skölj den. Hacka pumpan i små tärnor. Finhacka löken. Häll oljan i en varm stekpanna. Låt löken stekas i ca 10 minuter på låg värme. Häll i pumpan och stek några minuter. Häll i en slev grönsaksbuljong och låt den koka i 20 minuter. 

Häll riset i en annan stekpanna och rösta några minuter. Häll i vitt vin efter 2-3 minuter och rör om riset. Häll  riset i stekpannan med pumpa. Häll i lite grönsaksbuljong och rör om i ca 15-20 minuter. Häll över därefter smör, salt och peppar och blanda väl.

Pumparisotto

Pumparisotto

Pumparisotto


Kommentarer