Risotto alla zucca
Pumparisotto (risotto alla zucca) är en av specialiteterna i det italienska köket. Denna rätt med all sin enkelhet, innehåller fantastiska och unika färger och smaker. Risotton fungerar utmärkt både som lunch, middag, till fest och vardag och perfekt till Halloween. (Här kommer ett recept från Giallozafferano.it)
Ingredienser
320 g Risottoris (Carnaroli)
100 g rödlök
80 g Parmesanost
50 g smör
1,5 l grönsaksbuljong
60 g vitt vin
20 g olivolja
salt, svart peppar
Så gör Du
Ta ut kärnhuset på pumpans och skölj den. Hacka pumpan i små tärnor. Finhacka löken. Häll oljan i en varm stekpanna. Låt löken stekas i ca 10 minuter på låg värme. Häll i pumpan och stek några minuter. Häll i en slev grönsaksbuljong och låt den koka i 20 minuter.
Häll riset i en annan stekpanna och rösta några minuter. Häll i vitt vin efter 2-3 minuter och rör om riset. Häll riset i stekpannan med pumpa. Häll i lite grönsaksbuljong och rör om i ca 15-20 minuter. Häll över därefter smör, salt och peppar och blanda väl.
Kommentarer