GNOCCHI CON I PEPERONI E PEPERONCINI GRIGLIATI
Idag provade jag ett recept från boken Äkta italiensk pasta. Pastan blev god och smakrik. Vill gärna laga om den och experimentera lite med smakerna.
Ingredienser
600 g Gnocchi till fyra,
3 st gula paprikor
1 röd paprika
1 färsk röd chili
1 vitlöksklyfta
dl skalade mandlar
2 msk olio extravergine d'oliva
1 msk strösocker
2 msk vit- eller rödvinsvinäger
salt och nymalen svartpeppar
2 msk svarta urkärnade oliver
2 msk kapris
färsk mynta
3 msk färskriven grana padano
Så gör Du
Sätt ugnen på 220 grader. Lägg paprikorna hela på en plåt med bakplåts-
papper, utan något matfett. Ugnsbaka paprikorna i ca 25 minuter eller tills skinnet börjar bli lätt
bränt. Lägg in chilin efter halva tiden. (Uteslut chilin om du inte gillar starkt.)
Låt paprikorna och chilin svalna. Dra sedan av skalet och ta bort frön från både paprikor och chili.
Koka upp pastavatten i en rymlig kastrull med lock, salta väl när det kokar (ca 1 liter vatten och I msk
salt per 200 g gnocchi).
Lägg två av de gula paprikorna i en bunke tillsammans med chili, vitlök, mandel, 1 msk olivolja,
socker och vinäger. Stavmixa till en slät kräm. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Strimla den resterande gula och den röda paprikan. Lägg strimlorna i en bunke tillsammans med
resterande olja, Oliver, kapris och några firska myntablad.
Koka gnocchin tills den flyter upp till ytan. Slå av pastavattnet och blanda den nykokta gnocchin
med paprikakrämen och den strimlade paprikablandningen. Strö över grana padano.
Kommentarer