Gnocchi med ungsbakad paprika och chili - Recept

GNOCCHI CON I PEPERONI E PEPERONCINI GRIGLIATI

Idag provade jag ett recept från boken Äkta italiensk pasta. Pastan blev god och smakrik. Vill gärna laga om den och experimentera lite med smakerna. 



Ingredienser 

600 g Gnocchi till fyra,

3 st  gula paprikor

1 röd paprika

1 färsk röd chili

1 vitlöksklyfta

dl skalade mandlar

2 msk olio extravergine d'oliva

1 msk strösocker

2 msk vit- eller rödvinsvinäger

salt och nymalen svartpeppar

2 msk svarta urkärnade oliver

2 msk kapris 

färsk mynta

3 msk färskriven grana padano


Så gör Du

Sätt ugnen på 220 grader. Lägg paprikorna hela på en plåt med bakplåts-

papper, utan något matfett. Ugnsbaka paprikorna i ca 25 minuter eller tills skinnet börjar bli lätt

bränt. Lägg in chilin efter halva tiden. (Uteslut chilin om du inte gillar starkt.)

Låt paprikorna och chilin svalna. Dra sedan av skalet och ta bort frön från både paprikor och chili.

Koka upp pastavatten i en rymlig kastrull med lock, salta väl när det kokar (ca 1 liter vatten och I msk

salt per 200 g gnocchi).


Lägg två av de gula paprikorna i en bunke tillsammans med chili, vitlök, mandel, 1 msk olivolja,

socker och vinäger. Stavmixa till en slät kräm. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Strimla den resterande gula och den röda paprikan. Lägg strimlorna i en bunke tillsammans med

resterande olja, Oliver, kapris och några firska myntablad.

Koka gnocchin tills den flyter upp till ytan. Slå av pastavattnet och blanda den nykokta gnocchin

med paprikakrämen och den strimlade paprikablandningen. Strö över grana padano.






Kommentarer