Lasagne con la zucca
Pumpa-lasagne är av höstens ljuvliga och smakrika gåvor. Detta recept passar väldigt väl till en av höstens festligheter, Halloween. Recept från GialloZafferano.
Ingredienser
500 g Lasagna-plattor
1,2 kg Pumpa
1 dl Grönsaksbuljong
0,5 dl Extrajungfru olja
0,4 dl Riven parmesanost
2 st Vitlöksklyftor,
250 g Provola-ost
Salt och peppar
Besciamelle-sås
50 g Smör
50 g Mjöl
10 g Riven muskotnöt
Så gör Du
Skala och rensa pumpan. Skär pumpan och hacka pumpan och och ostarna i små kuber. Hacka rosmarinen. Häll lite olivolja i en stekpanna på låg värme. Lägg vitlök och hackad rosmarin i stekpannan. Efter ett par minuter häll i en slev buljong i stekpannan och häll därefter i Pumpan.
Sätt igång ugnen på 180 grader. Häll lite av besciamelle:n i en form och sprida ut över hela formen. Lägg ett lager med lasagne-plattor. Lägg ett lager med pumpa och mozzarella och lägg på några lasagne-plattor. Fortsätt detta lager på lager. Häll över lie riven parmesan och grädda mitt i ugnen under 30 minuter.
Kommentarer