Pumpalasagne - Recept

Lasagne con la zucca 

Pumpa-lasagne är av höstens ljuvliga och smakrika gåvor. Detta recept passar väldigt väl till en av höstens festligheter, Halloween. Recept från GialloZafferano.


Ingredienser 

500 g Lasagna-plattor 

1,2 kg Pumpa

1 dl Grönsaksbuljong

0,5 dl Extrajungfru olja

0,4 dl Riven parmesanost 

2 st Vitlöksklyftor, 

250 g Provola-ost

Salt och peppar

Lasagna-plattor, Pumpa, Grönsaksbuljong,Extrajungfru olja,parmesanost,Vitlöksklyftor,Provola-ost,Salt,peppar,Besciamelle-sås,Smör,Mjöl,muskotnöt
Besciamelle-sås

50 g Smör

50 g Mjöl

10 g Riven muskotnöt


Så gör Du

Skala och rensa pumpan. Skär pumpan och hacka pumpan och och ostarna i små kuber. Hacka rosmarinen. Häll lite olivolja i en stekpanna på låg värme. Lägg vitlök och hackad rosmarin i stekpannan. Efter ett par minuter häll i en slev buljong i stekpannan och häll därefter i Pumpan. 


Koka upp mjölken i en kastrull. Lägg en bit smör i en annan kastrull på lågvärme. När smöret har smällt, häll i lite mjöl och blanda väl. Häll i mjölken, pö om pö, under omrörning så att de blir en mjuk och fin besciamelle-sås. 


Sätt igång ugnen på 180 grader. Häll lite av besciamelle:n i en form och sprida ut över hela formen. Lägg ett lager med lasagne-plattor. Lägg ett lager med pumpa och mozzarella och lägg på några lasagne-plattor. Fortsätt detta lager på lager. Häll över lie riven parmesan och grädda mitt i ugnen under 30 minuter. 



Pumpalasagne, tallrik

Pumpalasagne, tallrik

Pumpalasagne, tallrik

Pumpalasagne

Kommentarer