En dag kommer det förhoppningsvis att låta konstigt, att man inte kunde åka iväg på resor, äta på restaurang och uppleva nytt. Men tills den dagen kommer, får man hitta alternativa lösningar. Jag försöker trösta ressuget genom att titta på de flesta mat- och reseprogram jag kommer åt. Även om det kommer att dröja ett tag innan man kan resa, försöker att skriver ner lite vad jag har sett så att jag förhoppningsvis kan använda informationen för att planera inför kommande resor. Om inget annat kan man åtminstone se nya ställen på TV och drömma sig bort dit (se liknande inlägg om Foodadvisor).
Pallotte Cace e Ove
Pallotte Cace e Ove, är friterade vegetariska bollar, lika stora som köttbullar, gjord (oftast) av ströbröd, ost och ägg och serveras (oftast) i tomatsås. Denna rätt sägs ha blivit till, under andra världskriget då folk i Abruzzo inte hade tillgång till kött för att ersätta köttbullar (läs mer på albacio.it)
Abruzzo är en region i centrala Italien och gränsar till Marche (i nord), Lazio (i väst och sydväst), Molise (i sydost) och det Adriatiska havet i öster. Abruzzo hör kulturellt, språkligt och historiskt till södra Italien, även om den ligger i centrala Italien. Regionen är indelad i fyra provinser däribland Pescara. Staden Pescara har flest invånare i Abruzzo och är Abruzzos ekonomiska centrum (läs mer på Wikipedia).
Nedan kommer de restauranger Food Advisor har besökt i Pescara.
L'ABRUZZOA TAVOLA
Typ: GASTRONOMIA, ett mysigt ställe med uteservering som erbjuder traditionella Pallotte Cacio e Ova enligt mormors recept.Adress: Viale Gabriele D'Annunzio, 41, 65127 Pescara PE, Italien (se Google Maps)
DINA DONATELLI
Paradrätt: PALLOTTE CACIO E OVA
Pris: 5,50€
Kommentarer