Risotto Carciofi e pancetta
Ingredienser
320 g Risottoris
80 g Pancetta
1l grönsaksbuljong
20 dl Vitt vin
500 g Kronärtskocka
3 dl Amaro-likör
olivolja, salt och peppar
40 g smör
40 g Grana Padano
Så gör man
Fyll vatten i en skål och pressa citronsaft i den. Rensa kronärtskockorna, ta bort de yttersta bladen och även den hårda delen i mitten. Hacka dei mindre bitar och lägg i skål med citronvatten.
Hacka pancetta och stek i lite olivolja i en stekpanna. Häll i Risottoris och blanda väl. Efter ett par minuter, häll i lite av buljongen och låt riset absorbera buljongen. Häll i lite mer buljong och fortsätt tills du har använt hela buljongen. Stek de hackade kronärtskockorna i lite olivolja och sedan häll i dem i risotton. Häll därefter i Grana Padano och blanda väl. Ta stekpannan ifrån värme och häll i smöret och blanda väl.
Kommentarer