Risotto med kronärtskockor och pancetta

Risotto Carciofi e pancetta

Här kommer ytterligare ett recept från recept-siten Giallozafferano.it till en enkel risotto med härliga dofter och goda smaker. 



Ingredienser

320 g Risottoris

80 g Pancetta 

1l grönsaksbuljong

20 dl  Vitt vin 

500 g Kronärtskocka 

3 dl Amaro-likör

olivolja, salt och peppar

40 g smör

40 g Grana Padano 


Så gör man

Fyll vatten i en skål och pressa citronsaft i den. Rensa kronärtskockorna, ta bort de yttersta bladen och även den hårda delen i mitten. Hacka dei mindre bitar och lägg i skål med citronvatten. 


Hacka pancetta och stek i lite olivolja i en stekpanna. Häll i Risottoris och blanda väl. Efter ett par minuter, häll i lite av buljongen och låt riset absorbera buljongen. Häll i lite mer buljong och fortsätt tills du har använt hela buljongen. Stek de hackade kronärtskockorna i lite olivolja och sedan häll i dem i risotton. Häll därefter i Grana Padano och blanda väl. Ta stekpannan ifrån värme och häll i smöret och blanda väl. 





Kommentarer