Cannelloni di melanzane
Det finns oftast två typer av Cannelloni som är välkända, den klassiska med en köttfyllning och den klassiska med Ricotta och spenat. Jag hittade detta recept på receptsajten GialloZafferano. Detta är en vegetarisk variant gjord på auberginer, Mozzarella och en massa andra godsaker.
Ingredienser
400 g + 30 g mjöl
4 st ägg
400 g auberginer
150 g Mozzarella
400 g passerade tomater
2 blad Basilika
1 st Lök
3 dl Mjölk
30 g smör
30 g Grana Padano (ost)
olivolja
Salt och peppar
Så gör Du
Värm upp lite olja i en stekpanna. Skiva löken och stek ett par minuter i stekpannan. Häll i därefter passerade tomater. Salta, peppra och låt såsen sjuda, ca 30 minuter under stängt lock. Lägg i, därefter, ett par basilikablad.
Medan såsen kokar, skär auberginerna i små kuber (ca 1 cm) och häll över lite salt. Häll i lite olja i en annan stekpanna och stek abuerginerna på medelvärme i ca 10 minuter.
Smält smöret i en kastrull. När smöret är smällt, häll i mjölet och blanda väl. värm upp mjölken i en annan kastrull. Häll i möjlket i blandningen och rör om väl. Blanda tills då får en tjock béchamelsås.
Sätt ugnen på 175 grader. Häll i lite tomatsås och beciamelsås i en ugnsform. Skär mozzarellan i små kuber. Lägg en Canneloni-platta på en skärbräda och lägg en matsked stekt auberginer på den. Lägg på en sked mozzarella, rulla ihop och lägg i formen. Bygg ett lager med Cannelloni och täck över med tomatsås, béchamelsås och Grana Padano. Grädda ca 30 minuter i mitten av ugnen.
Kommentarer