Här kommer ett enkelt recept som jag provade häromdagen.
Receptet kommer från mattidningen, Giallozafferano.
Ingredienser
500 g lök
50 g smör
20 g mjöl
1l köttbuljong
30 g Extra jungfruolja
5 g socker
8 skivor baguette
100 g riven ost (Ementaler)
salt, svart peppar
Så gör Du
Halvera löken och skiva den i tunna skivor. I en djup stekpanna häll i lite olivolja och lite smör och lägg på medelvärme. När smöret har smält häll i löken. Rör om löken på låg värme i 10 minuter. När löken blev mjuk sänk värmen och häll i socker och sikta mjöl. Rör om väl och häll i buljongen. När soppan börjar koka smaka av med salt och peppar och lägg under fram värmen.
Skiva några brödbitar och lägg på en form och kör ett par minuter i ugnen. Fyll fyra portionsformar 10 cm i diameter och 6 cm hög) med soppan. Lägg i två brödbitar, häll i soppan så att den är 1 cm från kanten och toppa med riven ost. Kör formarna 10 minuter i ugnen på 250 grader.
Kommentarer