Recept på löksoppa

Här kommer ett enkelt recept som jag provade häromdagen. 


Receptet kommer från mattidningen, Giallozafferano.  

Ingredienser 

500 g lök 

50 g smör

20 g mjöl

1l köttbuljong 

30 g Extra jungfruolja 

5 g socker 

8 skivor baguette

100 g riven ost (Ementaler)

salt, svart peppar

Så gör Du

Halvera löken och skiva den i tunna skivor. I en djup stekpanna häll i lite olivolja och lite smör och lägg på medelvärme. När smöret har smält häll i löken. Rör om löken på låg värme i 10 minuter.  När löken blev mjuk sänk värmen och häll i socker och sikta mjöl. Rör om väl och häll i buljongen. När soppan börjar koka smaka av med salt och peppar och lägg under fram värmen. 

Skiva några brödbitar och lägg på en form och kör ett par minuter i ugnen. Fyll fyra portionsformar 10 cm i diameter och 6 cm hög) med soppan. Lägg i två brödbitar, häll i soppan så att den är 1 cm från kanten och toppa med riven ost. Kör formarna 10 minuter i ugnen på 250 grader. 


 




Kommentarer