Ripieni alla calabrese
Här kommer ännu ett recept från mattidningen Giallo Zafferano.
Ingredienser
8 tomater
100 g brödrester
2 st vitlöksklyftor
40 g Kapris
1 kruka Basilika
30 g russin
20 g mandel
1 msk torkad oregano
6 tsk extra jungfruolja
salt, peppar
Så gör Du
Skär översta delen av tomaten som en liten hatt och skär ur kärnhusen ur tomaterna. Gnid brödet med vitlök, skär brödet i små kuber och stek i lite olivolja ett par minuter.
Sätt igång ugnen på 180 grader .Lägg russinen i en skål med lite vatten och låt den vila i ca 10 minuter. Skölj kapris. Hacka brödbitar, mandlar, basilika, oregano och russin och blanda väl. Fyll tomaterna med blandningen och lägg på "hatten". Lägg tomaterna på en bakplåtspapper i en ugnsform och kör i ugnen ca 25 minuter.
Kommentarer