Kalabriska fyllda tomater - Recept

Ripieni alla calabrese 

Här kommer ännu ett recept från  mattidningen Giallo Zafferano

Ripieni alla calabrese


Ingredienser 

8 tomater 

100 g brödrester

2 st vitlöksklyftor

40 g Kapris

1 kruka Basilika 

30 g russin

20 g mandel

1 msk torkad oregano

6 tsk extra jungfruolja 

salt, peppar

Ingredienser

Så gör Du

Skär översta delen av tomaten som en liten hatt och skär ur kärnhusen ur tomaterna. Gnid brödet med vitlök, skär brödet i små kuber och stek i lite olivolja ett par minuter. 

Kalabriska fyllda tomater


Sätt igång ugnen på 180 grader .Lägg russinen i en skål med lite vatten och låt den vila i ca 10 minuter.  Skölj kapris. Hacka brödbitar, mandlar, basilika, oregano och russin och blanda väl. Fyll tomaterna med blandningen och lägg på "hatten". Lägg tomaterna på en bakplåtspapper i en ugnsform och kör i ugnen ca 25 minuter. 


Kommentarer