Scrippelle ’mbusse - Recept

Detta är en enkel och traditionell rätt från Abbruzzo-regionen i södra Italien. Rätten består av Scrippelle, som är ungefär som pannkaka eller Crêpes, i buljong med smak av parmesan (Recept från cottoecrudo.it). 

Scrippelle ’mbusse


Ingredienser

6 st ägg
2,5 dl mjöl
6 dl vatten
olivolja 
hönsbuljong
riven parmesanost
salt
Ingredienser

Så gör du

Blanda ägg, mjöl, vatten och lite salt i en bunke. Vispa väl och låt blandningen vila i ca två timmar. 
Sätt en stekpanna på värme och häll i lite olivolja. Häll i lite av smeten i stekpanna och stek som en pannkaka och avsluta med lite riven parmesan. Rulla ihop pannkakan och gör detta i omgångar. Skär varje rulle i  4-5 cm bereda skivor. 

Koka upp hönsbuljong, lägg sen bitarna i den och servera varmt. 

Scrippelle ’mbusse

Scrippelle ’mbusse



Kommentarer