Detta är en enkel och traditionell rätt från Abbruzzo-regionen i södra Italien. Rätten består av Scrippelle, som är ungefär som pannkaka eller Crêpes, i buljong med smak av parmesan (Recept från cottoecrudo.it).
Ingredienser
6 st ägg
2,5 dl mjöl
6 dl vatten
olivolja
hönsbuljong
riven parmesanost
salt
2,5 dl mjöl
6 dl vatten
olivolja
hönsbuljong
riven parmesanost
salt
Så gör du
Blanda ägg, mjöl, vatten och lite salt i en bunke. Vispa väl och låt blandningen vila i ca två timmar.
Sätt en stekpanna på värme och häll i lite olivolja. Häll i lite av smeten i stekpanna och stek som en pannkaka och avsluta med lite riven parmesan. Rulla ihop pannkakan och gör detta i omgångar. Skär varje rulle i 4-5 cm bereda skivor.
Sätt en stekpanna på värme och häll i lite olivolja. Häll i lite av smeten i stekpanna och stek som en pannkaka och avsluta med lite riven parmesan. Rulla ihop pannkakan och gör detta i omgångar. Skär varje rulle i 4-5 cm bereda skivor.
Koka upp hönsbuljong, lägg sen bitarna i den och servera varmt.
Kommentarer