Jag hittade denna recept i boken Äkta italiensk pasta.
Jag lagade receptet två gånger. Första gången blev den nästan äckligt. Det berodde på att jag pastabitarna hade blivit tjockare och smakade inte alls bra. I och med att jag hade halva degen kvar, fick jag göra ett nytt försök. Då blev det en positiv överraskning. Den blev riktigt god.
I och med att jag inte fick tag på Pizzoccheri (bovetepasta) gjorde det hemma enligt recept från GialloZafferan.
Ingredienser Pizzoccheri (bovetepasta)
400 g Bovetemjöl
100 g vetemjöl
285 g 50-gradigt vatten
Blanda ingredienserna i en bunke och arbeta till en smidig deg. Degen ska vara lite elastisk men inte sitter fast i bunken.
Häll på lite mjöl över köksbänken / stor skärbreda. Kavla ut degen så att den är ca 2-3 mm tjock. dela degen i avlånga remsor som är ca 7 cm bereda. Häll lite mjöl på varje remsa och och lägg remsorna ovanpå varandra. skär sedan 1 cm bereda bitar så att varje bit är 1 cm bered och 7 cm lång.
Kommentarer