Pizzoccheri - Recept på bovetepasta

Jag hittade denna recept i boken Äkta italiensk pasta

Jag lagade receptet två gånger. Första gången blev den nästan äckligt. Det berodde på att jag pastabitarna hade blivit tjockare och smakade inte alls bra. I och med att jag hade halva degen kvar, fick jag göra ett nytt försök. Då blev det en positiv överraskning. Den blev riktigt god. 

I och med att jag inte fick tag på Pizzoccheri (bovetepasta) gjorde det hemma enligt recept från GialloZafferan



Ingredienser Pizzoccheri (bovetepasta)

400 g Bovetemjöl

100 g vetemjöl

285 g 50-gradigt vatten 


Blanda ingredienserna i en bunke och arbeta till en smidig deg. Degen ska vara lite elastisk men inte sitter fast i bunken. 


Häll på lite mjöl över köksbänken / stor skärbreda. Kavla ut degen så att den är ca 2-3 mm tjock. dela degen i avlånga remsor som är ca 7 cm bereda. Häll lite mjöl på varje remsa och och lägg remsorna ovanpå varandra. skär sedan 1 cm bereda bitar så att varje bit är 1 cm bered och 7 cm lång. 

Pastarecept från Äkta italiensk pasta






Kommentarer