Ingredienser
320 g spaghetti
6 dl rödvin
2 st lök
2 st lagerblad
80 g lagrad pecorino
4 skivor prosciutto crudo
Torkad chili, olivolja salt peppar
Så gör Du
Sätt igång ugnen på 170 grader. Lägg prosciutton på ett bakplåtspapper i en form. Prosciutto:n ska vara i ugnen ca 10 minuter tills den blir knaprig. Låt dem kalna och bryta dem i grova bitar.
Riv pecorino. Häll i en varm och torr panna med en tesked lite åt gången. Jämna ut dem i pannan. När den har smält, forma den till en våffla och vänd på den. Låt den tillagas två minuter till.
Häll i olivoljan i ett glas. Häll i 20 g torkad chili i den och kör 1 min i mikron. Häll ett glas vin i en kastrull. Koka upp den och låt den koka i ca 3 minuter för att bli av med all alkohol.
Koka upp vatten till pastan. I en stekpanna, stek löken med 2 tsk olivolja. Häll i därefter chilioljan och lite av vinet. Låt blandningen puttra i ca 3 minuter. Koka pastan under tiden och häll pastan med lite pastavattnet i såsen. Blanda väl, smaka av med salt, peppar och chilioljan.
Kommentarer