Rödvinspasta (Spaghetti al vino rosso) - recept

Här kommer veckans italienska recept från Giallo Zafferano


Ingredienser

320 g spaghetti

6 dl rödvin

2 st lök

2 st lagerblad

80 g lagrad pecorino

4 skivor prosciutto crudo

Torkad chili, olivolja salt peppar 


spaghetti, rödvin, lök, lagerblad, pecorino, prosciutto crudo, Torkad chili, olivolja salt peppar

Så gör Du

Sätt igång ugnen på 170 grader. Lägg prosciutton på ett bakplåtspapper i en form. Prosciutto:n ska vara i ugnen ca 10 minuter tills den blir knaprig. Låt dem kalna och bryta dem i grova bitar. 

Riv pecorino. Häll i en varm och torr panna med en tesked lite åt gången. Jämna ut dem i pannan. När den har smält, forma den till en våffla och vänd på den. Låt den tillagas två minuter till. 



Häll i olivoljan i ett glas. Häll i 20 g torkad chili i den och kör 1 min i mikron. Häll ett glas vin i en kastrull. Koka upp den och låt den koka i ca 3 minuter för att bli av med all alkohol. 

Koka upp vatten till pastan. I en stekpanna, stek löken med 2 tsk olivolja. Häll i därefter chilioljan och lite av vinet. Låt blandningen puttra i ca 3 minuter. Koka pastan under tiden och häll pastan med lite pastavattnet i såsen. Blanda väl, smaka av med salt, peppar och chilioljan. 




Kommentarer