Idag provade jag detta recept från Carlo Cracco, en känd TV-kock som med restaurang i Milan, som blev otroligt gott. Man kan skippa benmärgen om man inte vill men den gjorde sitt.
Ingredienser
240 g Carnaroli-ris
100 g smör
1 st schalottenlök
1,5 L oxfond
4 st märgben
Olivolja
40 g riven parmesanost
30 st saffranspistiller
Salt och peppar
Så gör Du
Koka märgbenet i lite vatten på låg värme. Finhacka schalottenlök och stek i lite olja i en varm stekpanna. Häll i riset och rör om i några minuter. Lägg i saffranen därefter. När riset har blivit genomskinligt häll lite av fonden och rör om tills fonden har försvunnit. Fortsätt tills du har använt hela fonden och riset har blivit mjukt (det tar ca 15 minuter). Häll i smöret och rör om. Häll i parmesan ost och ta bort stekpannan ifrån värmen och blanda väl. Servera risotton på en platt tallrik och lägg benmärgen på toppen.
Kommentarer