Ingredienser
16 blad savojkål
200 g kalvfärs
100 g salsiccia
1 st lök
20 g smör
1 st ägg
80 g Grana padana (ost)
40 g Hackade hasselnötter
0,5 dl vitt vin
2 msk ströbröd
1 tsk Gurkmeja
1 tsk paprikapulver
salt, peppar,
Så gör Du
Hacka lök och stek i en varm stekpanna med lite olja. När löken har blivit mjuk, lägg i kalvfärsen och därefter salsiccia:n lite åt gången. Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Häll i vinet och låt den puttra i 10 min. Lägg ifrån värmen så att den svalnar.
blanchera savojkålen, alltså lägg varje blad någon minut i kokande saltvatten. Torka bladen men kökshandduk.
Blanda köttfärsen (som nu har svalnat) med ägg, ost, paprikapulver och ströbröd i en skål.
Forma små bollar med hjälp av en sked. Lägg de i mitten av savojkålen och forma till en liten boll och lägg i en ugnsform. Tillaga i en varm ugn på 180 grader under ca 10 min.
Kommentarer