Capunet : savojkål med kryddig fyllning - Recept

Då var det dags för att prova ytterligare ett recept från Giallo Zafferano


Ingredienser 

16 blad savojkål

200 g kalvfärs

100 g salsiccia

1 st  lök

20 g smör

1 st ägg

80 g Grana padana (ost)

40 g Hackade hasselnötter

0,5 dl vitt vin

2 msk ströbröd

1 tsk Gurkmeja

1 tsk paprikapulver

salt, peppar, 



Så gör Du

Hacka lök och stek i en varm stekpanna med lite olja. När löken har blivit mjuk, lägg i kalvfärsen och därefter salsiccia:n lite åt gången. Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Häll i vinet och låt den puttra i 10 min. Lägg ifrån värmen så att den svalnar. 

blanchera savojkålen, alltså lägg varje blad någon minut i kokande saltvatten. Torka bladen men kökshandduk. 

Blanda köttfärsen (som nu har svalnat) med ägg, ost, paprikapulver och ströbröd i en skål. 

Forma små bollar med hjälp av en sked. Lägg de i mitten av savojkålen och forma till en liten boll och lägg i en ugnsform. Tillaga i en varm ugn på 180 grader under ca 10 min. 

Kommentarer