Rödvin- och svamprisotto - Recept (Risotto ai funghi e Teroldego)

Här kommer ytterligare ett recept från receptsajten GialloZafferano

Ingredienser

360 g risottoris

200 ml rödvin (Teroldego)

200 g svamp

2 st lök

30 g olivolja

200 g morot, selleri, lök

100 g smör

80 g Granapadano (ost)

2 st lagerblad

1 kvist timjan 

salt, peppar

Recept Risotto ai funghi e Teroldego

Grönsaksbuljong 

Häll en liter vatten i en stor kastrull på hög värme. Grovhacka morötter, lök och selleri och lägg i kastrullen. Lägg i lagerblad, timjan och låt koka i 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. 


Risotto

Sätt en stekpanna på låg värme och häll i lite olivolja. Finhacka schalottenlök och stek i oljan.  Efter några minuter häll i riset och blanda väl. Häll i rödvinet efter några minuter. Rör om ett par minuter tills alkoholen har försvunnit. Häll i lite av grönsaksbuljongen lite i taget och rör om tills den har absorberats. Fortsätt så tills du har använt hela buljongen. 






Hacka svampen i kuber (ca 2x2 cm) och stek i en varm panna. Häll i svampen i risotton. Ta bort stekpannan från värmen. Lägg i smöret och blanda väl tills den har smält. Riv Granapadano över risotton och blada väl. Smaka av med salt och peppar. 









Kommentarer