Här kommer ytterligare ett recept från receptsajten GialloZafferano.
Ingredienser
360 g risottoris
200 ml rödvin (Teroldego)
200 g svamp
2 st lök
30 g olivolja
200 g morot, selleri, lök
100 g smör
80 g Granapadano (ost)
2 st lagerblad
1 kvist timjan
salt, peppar
Grönsaksbuljong
Häll en liter vatten i en stor kastrull på hög värme. Grovhacka morötter, lök och selleri och lägg i kastrullen. Lägg i lagerblad, timjan och låt koka i 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Risotto
Sätt en stekpanna på låg värme och häll i lite olivolja. Finhacka schalottenlök och stek i oljan. Efter några minuter häll i riset och blanda väl. Häll i rödvinet efter några minuter. Rör om ett par minuter tills alkoholen har försvunnit. Häll i lite av grönsaksbuljongen lite i taget och rör om tills den har absorberats. Fortsätt så tills du har använt hela buljongen.
Hacka svampen i kuber (ca 2x2 cm) och stek i en varm panna. Häll i svampen i risotton. Ta bort stekpannan från värmen. Lägg i smöret och blanda väl tills den har smält. Riv Granapadano över risotton och blada väl. Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer