Grönsaksspaghetti - Recept

Spaghetti di verdure

Receptsajten Giallo Zafferano, A gift that keeps giving, säger jag bara... 

Här kommer ytterligare ett recept som funkar otroligt bra på en varm sommardag men även nu som en fräsch förrätt. 

Grönsaksspaghetti, tallrik


Ingredienser 

4st Zucchini

2 st gurka

200 g körsbärstomater

1 st vitlöksklyfta

100 g Primo sale

1/2 st citron

1 tsk vitvinsvinäger 

jungfruolja

salt, peppar, mynta, basilika, timjan 


Så gör Du

Zucchini och gurka

Tvätta zucchini, gurka. Använd en Spagettislicer för att göra pasta av zucchini och gurka. Smaka av med salt, citronsaft och vinäger. Lägg dem i en durkslag och låt stå ca en timme. 

Zucchinispaghetti


Tomater

Sätt ugnen på 140 grader. Skölj körsbärstomater och dela dem i två lavor. Lägg dem på en bakplåtspapper i en ugnsform. Häll över olja, skivad vitlök, timjan, salt och lite socker. Tillaga dem i ugnen i ca 30 minuter. 

Tomater i ugn


Spaghetti

Torka gurka- och zucchinipastan med en kökshandduk. Häll över 2 tsk olivolja, häll över peppar, fem basilikablad, två myntablad. Blanda sedan tomaterna, Primo Sale i små bitar, och smaka av med salt.


Grönsaksspaghetti

Grönsaksspaghetti

Grönsaksspaghetti

Grönsaksspaghetti


Kommentarer