Spaghetti di verdure
Receptsajten Giallo Zafferano, A gift that keeps giving, säger jag bara...
Här kommer ytterligare ett recept som funkar otroligt bra på en varm sommardag men även nu som en fräsch förrätt.
Ingredienser
4st Zucchini
2 st gurka
200 g körsbärstomater
1 st vitlöksklyfta
100 g Primo sale
1/2 st citron
1 tsk vitvinsvinäger
jungfruolja
salt, peppar, mynta, basilika, timjan
Så gör Du
Zucchini och gurka
Tvätta zucchini, gurka. Använd en Spagettislicer för att göra pasta av zucchini och gurka. Smaka av med salt, citronsaft och vinäger. Lägg dem i en durkslag och låt stå ca en timme.
Tomater
Sätt ugnen på 140 grader. Skölj körsbärstomater och dela dem i två lavor. Lägg dem på en bakplåtspapper i en ugnsform. Häll över olja, skivad vitlök, timjan, salt och lite socker. Tillaga dem i ugnen i ca 30 minuter.
Spaghetti
Torka gurka- och zucchinipastan med en kökshandduk. Häll över 2 tsk olivolja, häll över peppar, fem basilikablad, två myntablad. Blanda sedan tomaterna, Primo Sale i små bitar, och smaka av med salt.
Kommentarer