Crema di zucca con capesante e anelli di porro fritti
Ingredienser
Pumpa 1kg
8 st pilgrimsmusslor
3 st Purjolök
2 st citron
80 g vetemjöl
80 g majsstärkelse
120 ml bubbelvatten
40 g smör
grönsaksbuljong
jungfruolja
jordnötsolja
salt
peppar
Så gör Du
I en skål, häll bubbelvatten, mjöl och majsstärkelse och blanda väl. Låt den vila i kylen ca 30 minuter.
Skölj den vita delen av purjolöken i skivor och stek i lite smör och 2 tsk vatten i en stor stekpanna. Skär pumpan i små bitar och häll i stekpannan. Stek i ca 10 minuter. Därefter lägg på locket och låt tillagas i ca 25 minuter. Mixa därefter med en mixerstav. Smaka av med salt peppar och citronsaft.
Rensa pilgrimsmusslorna och stek dem i lite olja ca en minut per sida. Skär resten av purjolöken i ringar. Häll i jordnötsolja i en mindre kastrull och värm upp. Lägg lökringar i smeten och fritera i ca två minuter i oljan. Servera pumpakrämen med friterade lökringar och pilgrimsmusslor.
Kommentarer