Pumpasoppa med pilgrimsmusslor och friterad purjolök - Recept

Crema di zucca con capesante e anelli di porro fritti

Här kommer ytterligare ett recept från tidningen Giallo Zafferano. Jag gjorde dock en vegetarisk version av detta då jag inte hitta bra pilgrimsmusslor. En härlig soppa som passar utmärkt en kall dag som denna. 
soppa, tallrik


Ingredienser 

Pumpa 1kg 

8 st pilgrimsmusslor

3 st Purjolök 

2 st citron

80 g vetemjöl

80 g majsstärkelse

120 ml bubbelvatten

40 g smör

grönsaksbuljong 

jungfruolja

jordnötsolja 

salt

peppar


Så gör Du

I en skål, häll bubbelvatten, mjöl och majsstärkelse och blanda väl. Låt den vila i kylen ca 30 minuter. 

Skölj den vita delen av purjolöken i skivor och stek i lite smör och 2 tsk vatten i en stor stekpanna. Skär pumpan i små bitar och häll i stekpannan. Stek i ca 10 minuter. Därefter lägg på locket och låt tillagas i ca 25 minuter. Mixa därefter med en mixerstav. Smaka av med salt peppar och citronsaft. 

Rensa pilgrimsmusslorna och stek dem i lite olja ca en minut per sida. Skär resten av purjolöken i ringar. Häll i jordnötsolja i en mindre kastrull och värm upp. Lägg lökringar i smeten och fritera i ca två minuter i oljan. Servera pumpakrämen med friterade lökringar och pilgrimsmusslor. 

soppa, tallrik

Soppa, tallrik

Soppa, tallrik

Soppa, tallrik


Kommentarer