Recept - Torta di patate / Italiensk potatistårta

Här kommer ytterligare ett recept från Recepttidningen Giallozafferano.  

Italiensk potatistårta

Ingredienser 

1,2 kg potatis

320 g Caciocavallo 

70 g Grana Padano DOP

1 st vitlöksklyfta 

500 g Spenat 

110 g Prosciutto cotto 

2 st äggula 

jungfruolja

Rosmarin

Salt

svart peppar


Så gör Du

Koka upp vatten. Lägg i potatisarna och låt dem koka i ca 40 minuter. 

potatis, kastrull

Skölj och torka spenaten. Häll lite olja och lägg i en vitlök i en stekpanna och lägg den på medelvärme. Stek spenaten i ca fem minuter. Ta bort den ifrån värmen och lägg spenaten i en sil. 

Spenat, sil

När potatisarna är färdiga, häll av vattnet, skala och mosa dem. Smaka av med salt och peppar. Häll i riven Grana Padano. Häll i därefter rosmarin, äggulor och blanda väl. 

Form, Riven potatis

Sätt ugnen på 190 grader. Skär caciocavallo i tunna skivor. Smörja en rund ugnsform (ca 22 cm i diameter). Häll i lite riven Grana Padano. Täck formens yta med ett tunt lager med potatisblandningen. Fyll därefter mitten av formen med spenat. Lägg på skivor av Caciocavallo. Lägg på Prosciutto cotto. Täck därefter med resten av potatisblandningen. Tillaga i ugnen i ca 50 minuter. 

Spenat, form

Ost, Spenat, Form

Kokt skinka

potatis, form

Italiensk potatistårta

Italiensk potatistårta

Italiensk potatistårta

Italiensk potatistårta






Kommentarer