Terrina di cicerchie, piselli e carote - Recept

Här kommer ytterligare ett recept från tidningen Giallo Zafferano. Detta är en Terrin gjord på bondbönor, morötter och gröna ärtor. 

Terrine


Ingredienser

300 g skalade bondbönor

300 g gröna ärtor 

500 g morötter

200 g skalade tomater

1 st lök

3 st vitlöksklyftor

1 st rosmarin

vallmofrön

paprikapulver 

kummin 

riven parmesanost

1 tsk salt ricotta 

kanel 

1 tsk olivolja 

salt 

Peppar

1 dl vatten

bondbönor, gröna ärtor, morötter


Så gör du

Stek vitlök först och häll i bondbönor, chili, en kvist rosmarin och vatten. Lägg på locket och låt koka under 45 minuter under omrörning. Ta bort rosmarinen och mixa bönorna med en tesked olivolja med en stavmixer. Smaka av med salt och chili. 


Skär löken i skivor och stek dem tillsammans med gröna ärtor i en kastrull i ca 15 minuter. Mixa dem men en tesked vatten och 2 tsk parmesanost. 


Skär morötterna i tunna skivor och stek dem i 5 minuter. Häll i 1 dl vatten, vitlök, salt peppar och kummin och låt dem koka i 20 minuter. Spara 10 skivor morötterna och mixa resten tillsammans med lite av kokvattnet med en stavmixer. Blanda därefter med 1 tsk riven Ricotta. 


Häll blandningen i en avlång kakform, först morötter, sedan gröna bönor och därefter bondbönor. Lägg blandningen i frysen i 1,5h och ta ut 15 minuter innan servering. 

Terrine

Terrine


Kommentarer