Då var det dags för ytterligare en lunch och idag var det il Mercato Centrale som stod på tur. Om man kan lyckas ta sig igenom samtliga härliga matställena utan att fastna någonstans, finns det Trapizzino längst in som står och väntar för att ta emot en.
| Trapizzino |
Mercato Centrale
Marcato Centrale ligger inuti centralstationen Termini och är en otrolig plats för en snabb men kvalitativ lunch i Rom.
Trapizzino
Trapizzino är en romersk street-food-kedja som kombinerar två italienska favoriter: pizza och trekantsmacka (Tramezzini). Istället för en traditionell pizza, använder man ett triangelformat bröd fyllt med klassiska romerska grytor eller röror. Trapizzino uppfanns av Stefano Callegari, en romersk pizzaiolo (pizzabagare) och entreprenör. Han skapade den första trapizzinon år 2008 i stadsdelen Testaccio i Rom – ett område känt för sin traditionella, rustika mat. Idén kom från att han ville kombinera det bästa av två världar: Pizzadeg och de klassiska romerska rätterna. Idag blev det en Pollo alla cacciatora och Involtino alla Romana.
Pollo alla cacciatora
Den här rätten är en klassiker i det italienska köket och är det italienska svaret på “jägargrytan”. Den är gjord på kyckling kokt långsamt i tomatsås med örter, oliver och vin. Kycklingen här föll isär. Tomatsåsen lyste med sin frånvaro men den var inte mindre god för det.
Involtino alla Romana
Den andra rätten är en romersk variant med med kött eller grönsaker fyllda med örter och ost, tillagad stadigt och serverad i bröd. Även den var god, men det var kycklingen som fick mig att vilja ta en extra tugga.
Kommentarer