Oxfilé Wellington - recept

Här kommer recept på en av de mest spännande rätter jag någonsin har gjort. Oxfilé Wellington. Denna rätt har jag gjort bl. a. på nyårsafton. Receptet kommer ifrån Filip Poons kanal


Ingredienser 

700 g Oxfié  (helst mitten biten av filen)

2 msk Rapsolja

Salt och peppar 

1 msk Dijon 

1 msk söt senap 

8 skivor Prosciutto 

500 g Smördeg

Ägg till att pensla med 


Duxell

500 g Champinjoner 

1 st Vitlöksklyfta


Hacka champinjoner och vitlök eller kör i en matberedare. Stek i en stekpanna tills vattnet har försvunnit. Lägg blandningen på en tallrik och låt den svalna i kylen. 

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn oxfilén i rapsolja så att den får färg. Lägg prosciutto på en plastfolie och breda svampblandningen på prosciutto. Lägg oxfilén i mitten och rulla ihop det till en korv. Lägg korven i kylen.  

Kavla ut en smördeg i lagom storlek. Pensla smördegen med äggula. och vik över smördegen runt köttet. Lägg den i ugnen tills den når upp till innertemperatur 48 grader. Låt den vila och servera med rödvinsås. 

Jag hittade även Vegetarisk Wellington

 

Kommentarer