Risotto med saffran och KarlJohan-svamp - Recept

Risotto Allo Zafferano con Porcini

Här kommer ytterligare ett recept från tidningen GialloZafferano. Detta är en riktigt god Risotto med en härlig saffrandoft och många fantastiska smaker. 
Tallrik, Risotto
Risotto med saffran och KarlJohan-svamp

Ingredienser

360 g Risottoris

4st KarlJohan-svamp

50g torkad svamp

1st vitlöksklyfta

1 påse zaffran

Vitt vin

smör

olivolja

kattmynta

salt och peppar

Gran Padano


Så gör Du

Häll i varmt vatten i en skål. Lägg den torkade svampen i blöt. Rensa och hacka den färska svampen. Filtrera vatten från den torkade svampen och koka upp i en kastrull.

Häll riset i en varm stekpanna och rosta i två minuter. Häll i vinet och därefter 1 dl av svampvattnet. Fortsätt tills riset har absorberat allt vatten. Häll i saffran och kattmynta. Stäng av värmen och häll i lite smör och Grana padano. Låt den vila i två minuter och servera.

Kommentarer