Risotto Allo Zafferano con Porcini
Här kommer ytterligare ett recept från tidningen GialloZafferano. Detta är en riktigt god Risotto med en härlig saffrandoft och många fantastiska smaker.
Risotto med saffran och KarlJohan-svamp |
Ingredienser
360 g Risottoris
4st KarlJohan-svamp
50g torkad svamp
1st vitlöksklyfta
1 påse zaffran
Vitt vin
smör
olivolja
kattmynta
salt och peppar
Gran Padano
Så gör Du
Häll i varmt vatten i en skål. Lägg den torkade svampen i blöt. Rensa och hacka den färska svampen. Filtrera vatten från den torkade svampen och koka upp i en kastrull.
Häll riset i en varm stekpanna och rosta i två minuter. Häll i vinet och därefter 1 dl av svampvattnet. Fortsätt tills riset har absorberat allt vatten. Häll i saffran och kattmynta. Stäng av värmen och häll i lite smör och Grana padano. Låt den vila i två minuter och servera.
Kommentarer