Risotto Allo Zafferano con Porcini
Här kommer ytterligare ett recept från tidningen GialloZafferano. Detta är en riktigt god Risotto med en härlig saffrandoft och många fantastiska smaker.
| Risotto med saffran och KarlJohan-svamp |
Ingredienser
360 g Risottoris
4st KarlJohan-svamp
50g torkad svamp
1st vitlöksklyfta
1 påse zaffran
Vitt vin
smör
olivolja
kattmynta
salt och peppar
Gran Padano
Så gör Du
Häll i varmt vatten i en skål. Lägg den torkade svampen i blöt. Rensa och hacka den färska svampen. Filtrera vatten från den torkade svampen och koka upp i en kastrull.
Häll riset i en varm stekpanna och rosta i två minuter. Häll i vinet och därefter 1 dl av svampvattnet. Fortsätt tills riset har absorberat allt vatten. Häll i saffran och kattmynta. Stäng av värmen och häll i lite smör och Grana padano. Låt den vila i två minuter och servera.
Kommentarer