Andersen Winery

 Jag snubblade på detta när jag sökte på äppelviner någon dag. 


Andersen Winery är en dansk vingård som ligger i det unika landskapet kring Mols Bjerge. Här producerar vi mousserande viner i världsklass. Vi väljer det bästa inom dansk frukt, vindruvor och bär och gör dem till smakupplevelser utöver det vanliga.

"En viktig del av vårt uppdrag är att inspirera till hur våra mousserande viner kan spela ihop med mat. Champagne serveras vanligtvis före själva måltiden – som något som öppnar upp sinnena och förbereder smaklökarna. Våra mousserande viner kan serveras som aperitif på precis samma sätt som champagne. Men vi fokuserar också på att skapa mousserande viner, som passar särskilt bra till mat på högsta nivå."  (läs mer på Andersen winery)

Vingården började få form redan 2009, när Mads började göra vin på äpplen från sin egen trädgård som en hobby. Några år senare etablerade han en vingård för att experimentera med mousserande druvviner à la champagne.

Under 2015 har nivån blivit så hög att vi bestämmer oss för att öka produktionen. Vi provar med andra sorters frukt och bär. Råvarorna bearbetas och fermenteras på olika sätt. Vi luktar och smakar. Vi blir hela tiden smartare.

De säljer tydligen sina viner, bland annat på Prøvestenens Vinhandel i Helsingborg. Men även en hel del butiker i Köpenhamn. Jag måste kolla upp det. 

Kommentarer