Pasta alla siciliana - recept

Pasta alla siciliana

Även om denna pasta tillagas i ugn som är populär under vinterhalvåret, med tanke på de somriga smakerna kan den även serveras under sommaren. Pasta alla Siciliana är en utsökt pasta med friterad aubergin och fiordilatte. Namnet kan vara missvisande, även om några av ingredienserna påminner om den mytiska pasta alla Norma men denna rätt har sitt ursprung i Neapel.

Pasta, Aubergin, tomatsås, tallrik


Ingredienser 

320 g Rigatoni (pasta)

1 L Passerade tomater

70 g riven Parmesanost

150 g Gul lök

500 g Aubergine

250 g Mozzarella Fior Di Latte

Basilika

Olivolja

Jordnötsolja / frityrolja


Så Gör Du

Skala och hacka löken. Värm upp lite olja i en hög stekpanna. Stek löken några minuter. Häll i passerade tomater i stekpannan och blanda väl med löken. Smaka av med salt. Låt den koka på medelvärme i ca 40 minuter.

Dela auberginerna i två och hacka dem i kuber (ca 2 cm). Värm upp olja i en stekpanna/kastrull och fritera dem. Lägg dem steka auberginerna på hushållspapper.

Koka pasta och spara. Spara lite av pastavattnet och häll ut resten.

Sätt på ugnen på 220 grader. Hacka Fior Di Latte i kuber. Riv Parmesanosten. Blanda pastan med tomatsåsen, osten och auberginerna. Häll blandningen i en ugnsform och låt den koka i 20 minuter.

Kommentarer