Pasta alla siciliana
Även om denna pasta tillagas i ugn som är populär under vinterhalvåret, med tanke på de somriga smakerna kan den även serveras under sommaren. Pasta alla Siciliana är en utsökt pasta med friterad aubergin och fiordilatte. Namnet kan vara missvisande, även om några av ingredienserna påminner om den mytiska pasta alla Norma men denna rätt har sitt ursprung i Neapel.
Ingredienser
320 g Rigatoni (pasta)
1 L Passerade tomater
70 g riven Parmesanost
150 g Gul lök
500 g Aubergine
250 g Mozzarella Fior Di Latte
Basilika
Olivolja
Jordnötsolja / frityrolja
Så Gör Du
Skala och hacka löken. Värm upp lite olja i en hög stekpanna. Stek löken några minuter. Häll i passerade tomater i stekpannan och blanda väl med löken. Smaka av med salt. Låt den koka på medelvärme i ca 40 minuter.
Dela auberginerna i två och hacka dem i kuber (ca 2 cm). Värm upp olja i en stekpanna/kastrull och fritera dem. Lägg dem steka auberginerna på hushållspapper.
Koka pasta och spara. Spara lite av pastavattnet och häll ut resten.
Sätt på ugnen på 220 grader. Hacka Fior Di Latte i kuber. Riv Parmesanosten. Blanda pastan med tomatsåsen, osten och auberginerna. Häll blandningen i en ugnsform och låt den koka i 20 minuter.
Kommentarer