Pizzeria Starita, En Oslagbar Upplevelse i Napoli - Pizzeria i Neapel

Pizzeria Starita

Vi fick tips om Starita av hon som ägde vår Bed-and-Breakfast. Enligt henne är detta den näst bästa pizzerian i Napoli, vilket jag håller inte med om. För mig är Starita högst upp på listna. Kombinationen av en charmig lokal, vänlig service och enastående pizzor gör det till en upplevelse jag aldrig kommer glömma. Nästa gång jag är i Napoli, vet jag precis vart jag ska gå! 

Lokalen

Vi besökte Pizzeria Starita vid 14-tiden, en tid då det inte var särskilt mycket folk där, vilket är ovanligt för denna pizzeria som annars är känd för sina långa köer. På utsidan ser lokalen ganska liten ut, men när vi väl kom in blev vi överraskade. Vi blev visade genom flera rum, ett efter ett, och insåg att pizzerian var betydligt större än vi först trodde. Atmosfären var glad, varm och familjär. Folk vid borden bredvid oss började prata med oss direkt, vilket gav en känsla av gemenskap. 


Servicen

Servicen var snabb och vänlig, trots att det var mitt på dagen och vi dök upp utan bokning. Personalen var hjälpsam och såg till att vi fick precis vad vi önskade. Dessutom fick vi tips på två pizzor som var deras specialitet, vilket har visat sig inte vara så enkelt i Italien. 


Maten

Vi blev nyfikna på en Montanarina  efter att ha sett ett par vid bordet bredvid njöt av den. Den var väldigt god. 

Vi beställde två pizzor: Marinara Starita och Montanara Starita. Marinara Starita var en smakexplosion med sin kombination av tomatsås, körsbärstomater, pecorino romano DOP, vitlök, oregano, peppar och basilika, vilket blev min klara favorit.

Montanara Starita var något helt annat, en riktig specialitet. Den har en friterad pizzabotten som sedan grillas i ugnen, och toppas med napolitansk ragù, rökt provolaost, pecorino romano DOP och färsk basilika. 

Montanara Starita
Montanara Starita

Marinara Starita

Montanarina
Montanarina



Kommentarer