Gli Attortellati – Restaurang i Toscana

Restaurangen 

Gli Attortellati är en genuin restaurang i Grosseto, Toscana som har funnits sedan 1999. Restaurangen drivs av familjen Pepi, har restaurangen byggt sin filosofi kring konceptet K0 "kilometro zero" vilken innebär att de flesta av ingredienserna kommer från deras egen trädgård. 

Lokalen

Restaurangen är en rustik bondgård. Lokalen är inredd i en traditionell toskansk stil med träbjälkar i taket, terrakottagolv och enkla men eleganta träbord. Under sommarhalvåret kan gäster sitta i den vackra trädgården, omgiven av växter. 

Maträtterna

Menyn på Gli Attortellati förändras dagligen och baseras på de råvaror som finns tillgängliga för dagen., kan innehålla rätter som Tortelli Maremmani som en av sina signaturrätter. Dessa traditionella gigantiska pastakuddar är fyllda med färsk ricotta, mangold, parmesan och en nypa muskotnöt, och serveras ofta med en rik köttragu. 

En annan rätt är "Pici alla maremmana", alltså en pastarätt med vildsvin i vit sås och karljohansvampar. 

Bild från Toscana on the Road - discoveryplus.com


Kommentarer