Pasanauri, Restaurang i Tbilisi

ფასანაური

Idag blev det ett besök på Pasanauri. Det står mycket positivt om restaurang överallt. Gäster hyllar den hemtrevliga atmosfären, vällagad georgisk mat som Khinkali och khachapuri, vänlig personal och skäliga priser. De skiver även att restaurangen serverar traditionell georgisk mat som lagas väl i stora portioner och är prisvärd.

Lokalen

Lokalen är stor och mysig. Möblerna är gjorda i mörkt trä med enkla bord och stolar. Väggarna har detaljer som traditionella utsmyckningar eller väggmotiv inspirerade av georgiska mönster och kultur.


Recensionerna

Bland rätterna skrivs mycket om Khinkali. Många anser att de gör bland de bästa i Tbilisi, särskilt de klassiska med nötkött eller blandfärs, men även svamp- och ostvarianterna får höga betyg. Det står även om Lammgryta med dragon och gröna örter, uppskattad för sin fräscha, syrliga smak. Dessutom nämns Lobio, Bönrätt serverad i lergryta, ofta hyllad för sin rökighet och fylliga smak. Vidare nämns även Pkhali – Vegetariska röra av spenat, rödbeta eller aubergine blandad med valnötter och kryddor, ofta omnämnd som fräsch och vackert upplagd, Badrijani nigvzit – Auberginerullar fyllda med valnötskräm, hyllade både för smaken och presentationen- , Mtsvadi (georgisk grillspett) – Särskilt deras fläsk- och lammvarianter beskrivs som saftiga och välkryddade och Mtsvadi (georgisk grillspett) – Särskilt deras fläsk- och lammvarianter beskrivs som saftiga och välkryddade.

Maten

Vi tog in några Khinkalis, den stora georgiska köttdumplingsen, som var otroligt goda. Sedan blev det Pork barbecue Lion som var otroligt saftig och god. vi provade även en Ajapsandali (Auberginegryta) som var otroligt god.

Khinkali
Khinkali

Pork barbecue Lion
Pork barbecue Lion 

Ajapsandali
Ajapsandali


Man kan se en lista över samtliga rätter här:


Kommentarer