Ikväll var det dags att prova restaurangen Pictograma. Vi fick tips om den när vi var på vinprovning så jag var väldigt nyfiken om restauranger. Restaurangen ligger under en bro vilket gör det lite svårt att hitta men med lite hjälp av Google Maps så lyckades vi hitta restaurangen.
När kommer in i lokalen ser man en nyrenoverad och fräsch med en ganska minimalistisk och enkel lokal. Restaurangen känns autentiskt och man ser inte så många turister där. Här kan man hitta lite annorlunda rätter som man inte hittar lite mer turistiska restaurangerna. Tydligen nämns rätter som Kuserbo, en ost- och potatisgratäng, som deras specialitet. Jag lärde mig senare att menyn består av en del unika lokala rätter som även kan vara okända för georgier utanför Khevsureti
Jag läste sedan att Pictograma är Tbilisis första restaurang som fokuserar på regional, Khevsurisk matlagning – från bergen i norra Georgien. Den hyllar Khevsureti-kulturen genom traditionella recept och ingredienser
Vi tog in några Khinkali som var riktigt goda. Vi lärde oss även att man kan be dem fritera Khinkali som har svalnat.
Khinkali |
Jag tog också det de kallar för marinated fried beef with sour cream sauce. jag tyckte att den var helt okej, men andra i sällskapet menade att den var lite torr och lite för salt men jag tyckte kombinationen av köttet och såsen fungerade helt okej.
fried beef with sour cream sauce |
Vi beställer även en Gadiskveri som var en inbakat köttpaj som var saftig och god.
Vi provade även en fried beef liver with garnish som var smaksatt med granatäpple och var väldigt god för att vara inälvsmat.
fried beef liver with garnish |
Kommentarer