På vägen hem hamnade vi på en vinbar och provade några viner där. Tyvärr kan jag inte hitta namnet på vinbaren och han som jobbade där verkade inte vara intresserad av röda viner men här kommer lite info om några viner.
"Mukuzani" (rödvin)
Druva: Saperavi
Region: Kakheti
Producent: Vachnadziani Vineyards
Mukuzani är ett av Georgiens mest välkända rödviner. Det produceras i Kakheti-regionen och är ett torrt vin med fyllig kropp, ofta med toner av mörka bär och kryddor. Lagring på ekfat är vanligt.
Kartli Red Qvevri Crazy Alive (rödvin)
Druva: Shavkapito, Tavkveri
- Region: Kartli
Producent: Kortavevari
Lagrat/trampar i traditionella qvevri (leramforor nedgrävda i marken)
Lättare rödvin
Terra giorgia saperavi (rödvin)
Druva: Saperavi
Region: Kakheti
- Producent: Terra Georgia
Jäsningen sker traditionellt i qvevri, Efter jäsningen lagras vinet ytterligare i ekfat i 7 månader.
Mörkröd till djup färg med uttryckta toner av körsbär, plommon, björnbär och svartpeppar, kombinerat med livlig syra och markerade tanniner – ett bra exempel på qvevri-skapad Saperavi.
Kommentarer