Mezze Maniche AL Ragù - Recept


Här kommer ytterligare ett recept kopplat till semesterminnen från sommaren 2018 (se inlägg om lunch på vingården). En vecka på en vingård i Piemonte där vi åt enkel men otroligt god mat gjord på råvaror direkt från köksträdgården. Detta var bland de få kötträtter som vi åt där och jag kan säga att jag, som gillar kött, tyckte nästan det var roliga med vegetariska rätter för att de var så goda och intressanta (se fler inlägg från 2018)

Pasta,Tallrik, Parmesan
Mezze maniche Rigate Al Ragù

Här kommer ett recept från Giallozafferano.it

Ingredienser

320 g Mezzemaniche (pasta)
200 g blandfärs
150 g tomater,
150 ml tomater på burk
1 tsk tomatpuré
4 msk olivolja
Hackad lök, selleri, morot
2dl rött vin
salt och peppar
riven parmesanost
Mezze maniche Rigate

Så gör du 

Stek hackad lök, selleri, morot i en matsked olivolja på hög värme i ett par minuter. Häll i köttfärsen och låt den stekas. Häll i tomatpuré och vin i blandningen. Häll i 2 dl vatten och låt blandningen sjuda under låg värme. En bra ragu kan behöva upp till 3 timmar (som man säger i Italien). Koka pasta enligt instruktioner på förpackningen, spara ett par deciliter av pastavattnet och häll ut resten. Vänd pastan i såsen och låt den sjuda ett par minuter. Servera med Parmesanost.
Mezze Maniche AL Ragù
Mezze Maniche AL Ragù

Kommentarer