Mezze maniche Rigate Al Ragù |
Här kommer ett recept från Giallozafferano.it
Ingredienser
320 g Mezzemaniche (pasta)200 g blandfärs
150 g tomater,
150 ml tomater på burk
1 tsk tomatpuré
4 msk olivolja
Hackad lök, selleri, morot
2dl rött vin
salt och peppar
riven parmesanost
Så gör du
Stek hackad lök, selleri, morot i en matsked olivolja på hög värme i ett par minuter. Häll i köttfärsen och låt den stekas. Häll i tomatpuré och vin i blandningen. Häll i 2 dl vatten och låt blandningen sjuda under låg värme. En bra ragu kan behöva upp till 3 timmar (som man säger i Italien). Koka pasta enligt instruktioner på förpackningen, spara ett par deciliter av pastavattnet och häll ut resten. Vänd pastan i såsen och låt den sjuda ett par minuter. Servera med Parmesanost.Mezze Maniche AL Ragù |
Kommentarer