500 g röda linser
250 g vita bönor
3 tsk. tomatpuré
1 tsk Sambal oelek
2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1,5 l. het vatten
1 tsk salt
1 krm svart papper
1 krm gurkmeja
2 krm torkad dill
2 krm torkad mynta
2 st lagerblad
1 st piripiri
matolja
Finhacka löken och pressa vitlöksklyftorna. Fräs löken tills den blir gyllene och häll i vitlöksklyftorna och fräs i ett par minuter. Häll i tomatpuré och Sambal oelek och fräs i oljan ett par minuter. Tillsätt gurkmeja och buljong och blanda med lökblandningen. Häll i röda linser under omrörning och tillsätt vatten från vattenkokaren. Man kan med fördel byta ut vatten med pastavatten. Låt soppan puttra ca. 15 minuter och häll i kokosmjölken och smaka av med salt och peppar. Låt soppan sjuda på svag värme ca. 5 minuter. Man kan med fördel låta soppan puttra i en halvtimme eller en timme och rädda den med lite majsena eller mjöl.
250 g vita bönor
3 tsk. tomatpuré
1 tsk Sambal oelek
2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1,5 l. het vatten
1 tsk salt
1 krm svart papper
1 krm gurkmeja
2 krm torkad dill
2 krm torkad mynta
2 st lagerblad
1 st piripiri
matolja
Finhacka löken och pressa vitlöksklyftorna. Fräs löken tills den blir gyllene och häll i vitlöksklyftorna och fräs i ett par minuter. Häll i tomatpuré och Sambal oelek och fräs i oljan ett par minuter. Tillsätt gurkmeja och buljong och blanda med lökblandningen. Häll i röda linser under omrörning och tillsätt vatten från vattenkokaren. Man kan med fördel byta ut vatten med pastavatten. Låt soppan puttra ca. 15 minuter och häll i kokosmjölken och smaka av med salt och peppar. Låt soppan sjuda på svag värme ca. 5 minuter. Man kan med fördel låta soppan puttra i en halvtimme eller en timme och rädda den med lite majsena eller mjöl.
Kommentarer