Hemmagjord färsk pasta i krämig kycklingsås

Idag var det dags för ett nytt försök för att laga färsk pasta. Jag har försakat lite och hittat lite tips på hur man ska gå tillväga för att göra det:

A basic recipe for fresh egg pasta

Jamie's Dream School | Jamie Oliver's Homemade pasta

Make Fresh Homemade Pasta With Chef Fabio Viviani | Food How To

Här kommer receptet:
4 ägg
4 dl. durumvetemjöl
4 tsk olivolja
4 tsk vatten

Kör ingredienserna i matberedare eller blanda ihop dem till en jämn deg i en bunke. Tippa ut degen på en bänk med mjöl på och arbeta degen smidigt. Ställ degen i kylen och låt den stå i ungefär 20 minuter. Ta ut degen och arbeta det på en mjölk bänk tills den är smidig och fin igen. Skär 1/8 av degen och kör igenom maskinen som är ställt på den största öppningen (nivå 1) 2-3 gånger. Ställ maskinen på nivå 3 och gör samma sak 2-3 gånger. Ställ maskinen på 5 och fortsätt samma process. Skär degen till tagliatelle med hjälp av maskinen.

Krämig kycklingsås
600 g kycklingfilé
1 st piripiri
1 schalottenlök
100 g smör
1 dl vit vin
1 tärning kycklingbuljong
2 dl grädde
2 msk strimlad basilika

Fräs piripiri och löken i 100 g smör och häll på vitvin och låt det koka in. Därefter släng i buljongtärningen och häll i grädde och låg blandningen koka i 10 minuter. Grilla kycklingbitarna på grillpanna så att de får en bra yta och grill smak. Skär kycklingbitarna i skivor och lägg i såsen. Koka pasta och släng i såsen. Lägg upp pastan på tallrikar och strö över strimlad basilika.

Kommentarer