Såg att Ulrika Bengtsson bjöd på denna tjusiga efterrätt i kockarnas kamp. Den ser helt fantastiskt ut och hittade ett par olika recept på det. Här kommer en av dem som jag hittade på ICA. Detta ska provas under sommaren.
Ingredienser för 4 portioner
200 g rabarber
2 dl vatten
1/2 st vaniljstång
1 dl strösocker
1 liten kanelstång
200 g jordgubbar
1 msk finstrimlad citrontimjan
Skala rabarberstjälkarna och skär dom på i skivor (ca 1 cm tjocka).
Häll vattnet i en bred kastrull. Dela vaniljstången på längden och koka den ett par minuter på medelhög värme tillsammans med sockret och kanelen.
Låt sedan blandningen stå i ca 10 minuter sen lägg i rabarberna och koka upp igen. Ta av från värmen och låt svalna.
Kyl soppan över natten i kylskåp. Ta ut kanel- och vaniljstång och skär ner jordgubbarna i den. Strö över citrontimjan.
Kommentarer