Rödkålssoppa med äpplen och chili
Recept från icakuriren.seRödkålssoppa med äpplen och chili (LCHF) |
Ingredienser
4 portionerTillagningstid: 30 min.
1/2 huvud rödkål (900 g)
1 msk smör
3 röda äpplen, tärnade
1 gul lök, hackad
1/2 röd chili, hackad
14 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk hackad timjan
1 msk riven ingefära
2 msk honung
2–3 msk äppelcidervinäger
salt och peppar
lätt-creme fraiche till servering
Gör så här
1 Strimla kålen, fräs i smör med äpple, lök och chili.2 Häll på vatten och buljongtärningar. Koka i 15 minuter.
3 Krydda med timjan, ingefära, honung och vinäger, koka i ytterligare ett par minuter. Salta och peppra.
4 Servera med lite lätt-creme fraiche och kryddgrönt.
Kommentarer