Då var det dags för veckans LCHF-recept. Jag blev bjuden på en helt fantastisk blomkålssoppa förra veckan och fick inspiration för att laga den själv. Här kommer ett recept från Arla.
7 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
2 dl Arla Köket® vispgrädde
1 krm svartpeppar
ev 1⁄2 tsk salt
1⁄2 dl hackad persilja
Dela blomkålen i bitar och lägg den i och koka den mjuk ca 10 min.
Häll av och spara buljongen.
Mixa blomkålen till en slät puré. Blanda med buljong och grädde. Koka upp och smaka av med peppar.
Strö över persilja vid servering. Man kan även strö över lite stekt bacon.
Blomkålssoppa - bild från Arla.se |
Ingredienser
700 g blomkål7 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
2 dl Arla Köket® vispgrädde
1 krm svartpeppar
ev 1⁄2 tsk salt
1⁄2 dl hackad persilja
Gör så här:
Koka upp vattnet med buljongtärningen.Dela blomkålen i bitar och lägg den i och koka den mjuk ca 10 min.
Häll av och spara buljongen.
Mixa blomkålen till en slät puré. Blanda med buljong och grädde. Koka upp och smaka av med peppar.
Strö över persilja vid servering. Man kan även strö över lite stekt bacon.
Kommentarer