Äppel- och fänkålssallad - Recept från ICA

Jag blev bjuden på en fantastisk hemmagjord sill som hade tillagats enligt detta recept. Sillen är fruktansvärt god och den blir otroligt stor skillnad i smaken om man jämför det med burksill (läs mer på ICA.se).

Bild från ICA.se 

Ingredienser: 

1 rödlök
1 tsk salt
3 - 4 syrliga äpplen
2 fänkål
1/2 dl kapris (gärna lite större)
1/2 dl finskuren gräslök

Dressing
1 msk äppelcidervinäger
4 msk kallpressad rapsolja
2 krm salt
1 krm peppar
1 tsk socker

Skala, halvera och skär rödlöken i skivor. Lägg i en skål. Strö över salt och gnid in med fingrarna. Låt stå 5–10 minuter. Skölj löken i kallt vatten och låt rinna av. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Använd gärna en mandolin till både äpple och fänkål.
Dressing: Vispa ihop vinägern med olja, salt, peppar och socker. Blanda ihop äpple och fänkål med dressingen. Lägg upp äppel- och fänkålsblandningen på ett stort fat. Toppa med lök, kapris och gräslök.

Kommentarer