Svenska grillfavoriter

Här kommer ännu en artikel från ICA:s reklamblad, "Dela glöden".

Grill-spteskål

Passar lika bra direkt på grillen som i foliepaket. Skär kålen i klyftor och pensla med olivolja eller smält smör från maj till augusti.

Kycklinglårfilé 

Kycklinglårfilé är enkel att trä på spett och grilla. Resultatet blir härligt saftigt.

Silverlök

Silverlök är en lite mildare löksort än den gula löken. Passar utmärkt på grillen eller som god smaksättare i rå form.

Gös och röding

Pensla med olivolja och krydda med färska örter och några skivor citron.

Sparris

Grilla med olivolja, salt och peppar. Pressa gärna över en grillad citron. Passa på från maj till juni när det är säsong för svensk sparris.

Flankstek

Krydda och grilla en hel flankstek. Först över glöd och sedan indirekt under lock. Låt gärna steken vila en stund och skiva den sedan i tunna skivor och hugg in.

Kryddstarka korvar

Snitta gärna korven på olika sätt så håller du koll på vilken är vilken, vilken som är starkare och vilken som är mildare.

Burgare

Kyckling, lax eller nöt. Glöm inte att grilla tomaterna och löken för än mer grillsmak.

Karré

Grillas tills innertemperaturen når 82 grader. Då smälter fettet ut i köttet och all smak kommer fram.

Kommentarer