Här kommer ännu en artikel från ICA:s reklamblad, "Dela glöden".
Grill-spteskål
Passar lika bra direkt på grillen som i foliepaket. Skär kålen i klyftor och pensla med olivolja eller smält smör från maj till augusti.
Kycklinglårfilé
Kycklinglårfilé är enkel att trä på spett och grilla. Resultatet blir härligt saftigt.
Silverlök
Silverlök är en lite mildare löksort än den gula löken. Passar utmärkt på grillen eller som god smaksättare i rå form.
Gös och röding
Pensla med olivolja och krydda med färska örter och några skivor citron.
Sparris
Grilla med olivolja, salt och peppar. Pressa gärna över en grillad citron. Passa på från maj till juni när det är säsong för svensk sparris.
Flankstek
Krydda och grilla en hel flankstek. Först över glöd och sedan indirekt under lock. Låt gärna steken vila en stund och skiva den sedan i tunna skivor och hugg in.
Kryddstarka korvar
Snitta gärna korven på olika sätt så håller du koll på vilken är vilken, vilken som är starkare och vilken som är mildare.
Burgare
Kyckling, lax eller nöt. Glöm inte att grilla tomaterna och löken för än mer grillsmak.
Karré
Grillas tills innertemperaturen når 82 grader. Då smälter fettet ut i köttet och all smak kommer fram.
Kommentarer