För ett tag sedan skrev jag ett glassrecept som fortfarande är en av mina nödlösningar till efterrätter som fungerar lika bra för större som för mindre middagar. Jag var nyfiken på att prova varianter av samma recept med olika smaker. Hittills har jag gjort ett försök som misslyckades. Här om dagen hittade jag ett recept som är ganska lik mitt favoritrecept (Läs mer på Sydsvenskan.se och 175grader).
2 stora och riktigt mogna mangofrukter. Ska ge 500 g mangotärningar.
1 dl grekisk yoghurt, 10%
1 dl sötad kondenserad mjölk
Skär mangofrukterna i små tärningar. Lägg tärningarna på ett bakplåtspapper och styckfrys dem någon timme. Häll yoghurt och kondenserad mjölk i en matberedare monterad med knivverktyget. Lägg ner mangotärningarna och kör på hackläget ett par minuter eller så länge som det krävs för massan helt slät. häll upp glassen i en kyld form eller burk och ställa in den i frysen. Ta ut formen och rör om i glassen efter någon halvtimme. Efter ytterligare en 30-60 minuter är glassen färdig att ätas.
Bild från Sydsvenskan.se |
1 dl grekisk yoghurt, 10%
1 dl sötad kondenserad mjölk
Skär mangofrukterna i små tärningar. Lägg tärningarna på ett bakplåtspapper och styckfrys dem någon timme. Häll yoghurt och kondenserad mjölk i en matberedare monterad med knivverktyget. Lägg ner mangotärningarna och kör på hackläget ett par minuter eller så länge som det krävs för massan helt slät. häll upp glassen i en kyld form eller burk och ställa in den i frysen. Ta ut formen och rör om i glassen efter någon halvtimme. Efter ytterligare en 30-60 minuter är glassen färdig att ätas.
Kommentarer