Äppelchips
ett äpple av en fast sort 125 g
vatten
170 g socker
30 g glykos
2 msk citronsaft
GÖR SÅ HÅR:
Koka sockerlag av vatten, socker och glykos. När allt socker har lösts upp är den klar, dra då ner värmen något så att den sjuder. Skiva under tiden äpplet i mycket tunna skivor, gärna med hjälp av mandolin. Doppa äppelskivorna i lagen en kort stund, en och en. De ska bli lite tillagade men inte mjuka och gå sönder. Lägg dem på en plåt med nonstick duk eller bakplåtspapper. Lägg en annan nonstickduk/ bakplåtspapper på och ställ en plåt ovanpå så att äppelskivorna ligger platt i lite press. Torka dem i ugnen på 75°C i två timmar. Ta sedan bort plåten och pappret och fortsätt torka äppelskivorna utan press tills de år torra och krisplga. Denna torkning görs sned fördel I ugnen över natt på 50°C och med ugnsluckan lite på glänt.
ett äpple av en fast sort 125 g
vatten
170 g socker
30 g glykos
2 msk citronsaft
Bild från ICA.se |
GÖR SÅ HÅR:
Koka sockerlag av vatten, socker och glykos. När allt socker har lösts upp är den klar, dra då ner värmen något så att den sjuder. Skiva under tiden äpplet i mycket tunna skivor, gärna med hjälp av mandolin. Doppa äppelskivorna i lagen en kort stund, en och en. De ska bli lite tillagade men inte mjuka och gå sönder. Lägg dem på en plåt med nonstick duk eller bakplåtspapper. Lägg en annan nonstickduk/ bakplåtspapper på och ställ en plåt ovanpå så att äppelskivorna ligger platt i lite press. Torka dem i ugnen på 75°C i två timmar. Ta sedan bort plåten och pappret och fortsätt torka äppelskivorna utan press tills de år torra och krisplga. Denna torkning görs sned fördel I ugnen över natt på 50°C och med ugnsluckan lite på glänt.
Kommentarer