Äggtoddy vs Ägg Nogg

Äggtoddy och Ägg Nogg är väldigt lika. Man kan säga att Äggtoddy är den laktosfria varianten på Ägg Nogg.

1 stor äggula
2 msk strösocker
1 krm vaniljsocker
ca 5 cl rom eller konjak

Gör så här
Stavmixa eller elvispa äggula med sockersorterna i grovt glas till vitt pösigt skum. Eller handrör direkt med sked. Blanda i spriten (läs mer på icakuriren.se

Ägg Nogg
1 äggula
2 msk socker
2 dl mjölk
3 cl rom, konjak, calvados eller whiskey

Tillagning:
Vispa socker och ägg pösigt tills sockret löst sig.
Sjud mjölken i en kastrull eller i mikron och häll den under vispning ner i ägget. Tillsätt eventuellt sprit och servera.
Garnera ev. med riven muskot, kaffepulver, kakao eller kanel (läs mer på receptfavoriter.se).

Kommentarer